„Татко, мама и Аз“ – за родители на деца от 0 до 2 години

Placeholder

Събота, 24 ноември 2018г.

София, ул. „Цар Самуил“ № 28 А

 

Многобройни са възможностите днес за родители, които имат желание да научат повече за това как да се справят по-добре с предизвикателствата, които децата отправят. И все пак, има нещо, което сякаш остава в периферията на повечето семинари, обучения и тренинги. В тях акцентът често пада върху тялото на детето и неговото обгрижване, измествайки фокуса от психичното развитие и невидимите душевни процеси, които са основополагащи за развитието на бъдещата личност!

Затова:

– Ние няма да говорим за детското развитие като сбор от таблици, норми и цифри.

– Няма да даваме готови предписания.

– Няма да обсъждаме захранването, кърменето, хигиенните процедури.

Вместо това:

– Ще говорим за майката, която не спира да бъде жена след раждането;

– Ще говорим за вашето дете като значима личност от момента на раждането си;

– Ще говорим за бащата и за това каква е ролята му във връзката между майката и бебето;

– А също така ще говорим и за проговарянето.

 

Програма

(събота, 24 ноември 2018г)

09:30 – 09:50 – „Аз, бебето“ – Елена Мечева

09:50 – 10:10 – „Ролята на майката“ – Надя Николова

10:10 – 10:30 – „Ролята на бащата“ – Михаил Михайлов

10:30 – 10:50 – „Как детето се учи да говори? Етапи.“ – Габриела Влъчкова

10:50 – 11:10 – „Въпроси“

11:10 – 11:40 – „Кафе с възможност за задаване на въпроси в неформална обстановка“

 

Водещи

Елена Мечева – Завършила е магистратура „Клинична и консултативна психология“ към СУ „Св.Климент Охридски“ през 2009 г. От 2007 г. работи като училищен психолог в 125 СУ „Боян Пенев“. Дипломиран психодрама-асистент, в момента се обучава за психодрама-терапевт към Институт „Бернхард Ахтерберг“.

С изразен интерес към ранното детско развитие, арт-терапевтичните техники и психоаналитичното мислене в рамките на психологическата работа. Повече информация за Елена Мечева може да намерите тук!

 

 

Надя Николова – Надя Николова е психоаналитичен психотерапевт и консултант, формирана като специалист в британската школa на обектните отношения. В периода между 2003г. и 2018г. Надя работи и живее в Лондон, Великобритания. Тя е магистър по психодинамична психотерапия и консултиране на деца и юноши към Бъркбек, Лондонския Университет. През 2015 г. получава квалификация за психодинамична психотерапия чрез движение и танц от колежа Голдсмитс в Лондон. В практиката на Надя се включва и клинична работа по метода на игрова психотерапия с деца и юноши в болнична среда към Great Ormond Street Hospital, където работи над 4 години. От 2015г. до 2018г. работи като психотерапевт към неправителствена огранизация за психотерапевтична помощ и подкрепа на деца в училищна възраст в Англия и Уелс. Член е на Асоциация по Психотерапия на Бъркбек ( BCA), както и на Британския Психоаналитичен Съвет (BPC). От 2016г. работи с деца и възрастни в България към „Детско развитие“ ЕООД, гр. София. В свободното си време предпочита да е сред природата, да ходи с часове и да преоткрива тишината. Обича да снима. Радва се на обикновените и малки неща в живота, споделени с близки и любими хора.

E-mail: nikolovanadya.n@gmail.com/Телефон: 00359 897050800

 

Михаил Михайлов – Михаил Михайлов е завършил магистратура „Клинична и консултативна психология“ към Софийския университет през 2008г. Неговата тясна специализация е в детско-юношеското консултиране, и консултиране при тежки раздели и загуби.

  • 2006 – 2011 – котерапевт в група за Индивидуална психоаналитична психодрама за деца и юноши към Асоциация „Българско психоаналитично пространство“.

  • 2006 – 2008 – психолог в „Ново начало“- терапевтична общност за лечение на зависимости.

  • 2011 – 2012 – котерапевт в група за Индивидуална психоаналитична психодрама за деца и юноши, насочени от Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

  • 2011 – 2016 – психолог в „АСЕТ- Център за подпомагане на хора, преживели изтезание“.

  • 2016 (май- юни) – обучител на социални работници, интервюисти и юристи от Държавната агенция за бежанците и FieldCo MDM Bulgaria Migrants по въпроси, свързани с травмата и работата с деца и юноши, търсещи закрила.

  • 2014 – 2018 – детски психолог в „Рийчаут.БГ“ – организация, подпомагаща деца, лишени от родителски грижи.

Членство: Асоцииран член на „Българската асоциация по психоонкология“, член на „Дружество на психолозите в България“, съосновател на сдружение „Пространство за мен“. Повече информация за Михаил Михайлов може да намерите тук!

 

Габриела Вълчкова – Бакалавър по психология и магистър по логопедия. Завършила е образованието си в Нов Български университет. Работила е в „Център за терапия на комуникативни и емоционално-поведенчески нарушения в детска възраст“ към Нов Български Университет и в различни неправителствени организации. Участвала е в Европейски проект „Интеграция на деца с комуникативни нарушения“. Завършила е обучение „Базисни техники и терапевтични умения“ към център „Динамика“. Участник в група за собствен опит. Сертифицирана за Denver II – скрининг тест за детско развитие от 0 до 6 г. В момента работи като логопед на свободна практика.

E-mail: gabriela.valchkova@gmail.com/Телефон: 0888 22 11 56

 

Записване

„Татко, мама и аз – за родители на деца от 0 до 2 г.“

Фокусът на срещата ще бъдат взаимоотношенията между двамата родителите и детето, пространството около и между тях, ролите, които заемат. Групата е ограничена до 12 души. Цена: единична цена – 30 лв.; семейни и партньорски двойки – 50 лв.

Запитване за записването се прави на електронна поща psychologists.sofia@gmail.com в свободен текст. В отговора на запитването се изпраща банкова сметка и потвърждение за успешна регистрация.

Телефонен номер за връзка : 0899 886 130

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail